“Frikøbing Rugbrødet”

En dejlig nem opskrift på en dejligt rugbrød som min nabo har lært mig (og mange andre) at bage. Tak! Mængden rækker til 2 store brød.

0,5 l øl

1,4 l vand

1 dl surdej

3 spsk salt

1000 g rugmel

500 g rugkerner

500 g hvedemel

400 g frø og kerner efter smag og behag (hørfrø, solsikkekerner, græskarkerner, sesamfrø osv.)

Det hele røres rundt i en stor skål / gryde (10 l) og står i 24 timer ved stuetemperatur.

Hæld over i to brødforme og lad stå i 1 time, prik huller i.

Bag ved 100 grader i 1 time, skru op til 160 grader og bag videre i 1 time og 45 minutter.

Lad køle af i formen 10-20 minutter og derefter på en rist dækket med et klæde.

del dine tanker :)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.