Blåbærmuffins

Jeg er ikke den store fan af muffins, men ligesom andre folkekære kager er der som regel en god grund til at de blev populære, inden masseproduktion gik hen og gjorde dem til trist konsumvare (jf citronmåne, vanillekranse mm). Jeg tror at en af muffins’ fordele ligger i at det er en god måde at pakke en masse bær ned i en fristende lille transportabel pakke. Her er en opskrift på nogle simple, ikke for søde muffins spækket med blåbær, modificeret fra den fantastiske Smitten Kitchen.

Til 12 muffins (eller 9 store) :

100 g sukker

2 æg

2 dl yoghurt eller creme fraiche eller andet syrnet mælkeprodukt

Evt: lidt revet citronskal, lidt vaniljepulver/ vaniljekorn/ vaniljesukker, eller kardemomme, eller koriander og muskatnød

220 g mel

2 tsk bagepulver

En knivspids salt

75 g smeltet smør

En pose frosne blåbær dvs 200-250 g (du kan selvfølgelig også bruge friske hvis du nænner det – eller bor i en svensk skov og vitterlig har fået rigeligt af at spise dem rå)

Evt lidt ekstra sukker til at strø ovenpå

Start med at varme ovnen op til 200 grader.

Pisk æg og sukker (ok bare med håndkraft) og tilsæt yoghurt, æg og evt smagsgivere og rør sammen. Tilsæt mel og bagepulver og rør sammen. Tilsæt smeltet smør og rør sammen. Tilsæt bærrene og rør sammen. Held i forme og strø evt en tsk sukker på hver.

Bag ca 30 minutter.

Reklamer

del dine tanker :)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s