Om DogmeMad

Hej. Mit navn er Sara og jeg elsker mad. GOD mad. Jeg elsker også min kone og mine to børn, København, min cykel, at sanke, at læse bøger og lytte til podcasts, forår og solskin og anemoner i skovbunden og nye blade på bøgetræer, sommer og solskin og teltture og strandture, efterår og høst og løvfald og svampe, vinter og tykke uldtrøjer og varm kaffe, te og chokolade.

Jeg har lavet denne blog med følgende formål:

  1. At samle de opskrifter jeg bruger ofte, på tværs af formater (bøger, noter, aviser, hjemmesider, blogs osv.), på en måde der gør det nemt at søge i dem (f.eks. efter ideer til at tilberede en bestemt råvare man står med i hånden), og gør det nemmere at spise efter sæson.
  2. At gøre dette online tillader mig at tilgå min opskriftssamling fra alle steder og at dele den med andre, der af og til beder om en opskrift på noget jeg har serveret for dem.

Navnet DogmeMad referer til at jeg har nogle simple dogmer omkring mad:

  • mad skal give næring til kroppen
  • mad skal smage godt
  • mad skal afspejle og respektere vores holdninger til omverden

Jeg bliver særligt glad når mad leverer højt på alle tre parametre, og det gør den lettere når den er lavet på råvarer der er økologiske, lokale og i sæson, og fra dyr der har levet et godt liv.

Det skal for en god ordens skyld nævnes at jeg jeg IKKE er læge, diætist eller på anden måde fagligt uddannet inden for helbred og ernæring, så alt hvad jeg skriver om madens ernæringsmæssige værdi må anses for personlig amatørholdning, og jeg kan ikke holdes til ansvar for hvad eventuelle læsere bruger det til.

del dine tanker :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.