Osso bucco bianco (uden tomat)

Osso bucco med tomat er da meget lækkert, men der er så meget tomat i så mange af vores adopterede (måske en gang) italienske retter, at det er rart med noget variation. Denne version er stærkt inspireret her fra, og er blevet vores faste måde at tilberede okseskank på.
http://www.theguardian.com/lifeandstyle/wordofmouth/2014/mar/06/how-to-cook-perfect-osso-buco

Til 4 stykker skank (dvs 2-4 personer, afhængig af deres størrelse og mængden af tilbehør):

fedt til at stege i (smør, ghee, oksefedt, baconfedt)

1-2 stort løg, fint snittet

1-2 stor gulerod, fint snittet

2-5 stængler bladselleri, fint snittet

1 hvidløgshoved, skåret på tværs

lidt citronskræl

4 salvieblade

2 dl hvidvin

2 dl fond

Krydder skankeskiverne i salt og peber (normalt vil man også bruge mel, men det kan sagtens udelades, uden nogen grund til at bruge substitutter).

Sæt en stor tykbundet gryde over ved høj varme, smelt fedt stoffet, og steg kødet til det er godt brunt over det hele. Tag af.

Tilsæt fedtstof og sauter løg, gulerod og bladselleri til det er mørt. Tilsær hvidløg, citron og slavie og sauter lidt videre.

Tilsæt vin og læg kødet til bage i gryden. Når vinen er reducreret til ca. det halve tilsæt fond og bring det hele til simrestadiet. Dæk med låg, skrue meget langt ned, og lad det simre i mindst to timer. Vend gerne kødstykkerne undervjes.

Server med gremolata (hakket bredbladet persille blandet sammen med lidt citronskal og evt lidt revet hvidløg).

 

del dine tanker :)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.