Sprøde valnødder

Som en del af “ernæringsåbenbaringen” er jeg begyndt at gøre noget det umiddelbart virker temmelig tosset: jeg sætter alle nødder i blød natten over, for derefter at tørre dem i ovnen igen. Det skulle eftersigende nedbryde nogle “anti-nutrienter” i nødderne som normalt vil skade fordøjelsen. Det fantastiske er at det også gør dem utrolig lækre! Sprøde, mindre bitre, og med en meget diskret ristet smag. Forvandlingen er især mærkbar for valnødder, som bliver eminente efter sådan en behandling, og så har man altid sprøde valnødder ved hånden som kan pifte en salat op. Jeg har til gode at prøve det med græskarkerner, men meget forventningsfuld!

Metoden er simpel: sæt nødderne i blød ved stuetemperatur i vand tilsat lidt salt i mindst 7 timer. Dræn og spred ud på en ovnplade. Sæt i ovnen ved 65 grader varmluft og lad den køre til de er helt sprøde – for valøndder tager det omkring 12 timer, for mandler noget længere. Gem i en lufttæt beholder, f.eks. et sylteglas.

Inspirationen kommer fra “Nourishing Traditions” af Sally Phallon, som beskriver at man også kan bruge metoden til cashew, peanuts, pecan og andre slags nødder.

1 thought on “Sprøde valnødder

  1. Pingback: cæsar -salat-dressing | DogmeMad

del dine tanker :)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.