Hjertegryde

Før næringsåbenbaringen tror jeg aldrig jeg havde smagt oksehjerte, for slet ikke at tale om at tilberede det. Med lidt opmuntring fra slagteren (på kultorvet) og inspiration fra GAPS-kokken kastede jeg mig ud i det og blev meget positivt overrasket. Det smager kraftigt af “jern”, lidt ligesom lever gør, mens konsistensen (når den er simret tilpas længe) er dejlig mør (omend stadig lidt mere “chewy” end almindeligt kød). Kan varmt anbefales. Kan spises som det er, altså uden tilbehør, da det er meget mættende og tilfredstillende i sig selv.

400 g kalve- eller oksehjerte – renset for sener (kom den evt i en lille gazepose så de kan simre med)
rigeligt baconfedt til at stege i, kan erstattes med alm svinefedt eller oksefedt
50-150 g bacon
3-4 store løg
2-3 gulerødder
½ bdt blegselleri
½-1 bdt persille

evt lidt rødvin til lige at koge stegesnask op med (og give smag, naturligvis)
oksefond til det dækker (eller bare vand eller grøntsagsfond)
salt, peber og eddike

Fremgang som med alle andre simreretter.

Kogetid ca 3 timer.

del dine tanker :)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.