Drop scones from Gail’s

På en netop afsluttet kort tur til London introducerede min veninde mig for et ægte feinschmækerbageri der hedder Gail’s: flotte rustikke surdejsbrød var deres varemærke, ledsaget af et orgie af kager i alle former og farver. Jeg valgte at prøve en “drop scone”: en variant af scones som smagte skønt, og viser sig at være nemmere at lave end almindelige scones idet de ikke skal stikkes ud af en udrullet dej men blot “droppes” med en ske på bagepladen (à la de famøse langtidshævede morgenboller). Der er ingen formildende omstændigheder over disse boller, de er usunde fra start til slut, men skal man forkæle nogle gæster med lidt lækkert til kaffen er de et oplagt valg, især fordi de kan laves i god tid, sættes i fryseren, og så bages lige op til de skal spises.

500 g mel

150 g sukker

½ tsk natron

2 tsk bagepulver

150 g smør

120 g piskefløde og 175 g kærnemælk (eller bare 300 g kærnemælk tror jeg vil virke lige så fint)

150 tørrede kirsebær og 150 g mørk chokolade (eller i alt 300 g andre lækkerier, f.eks. rosiner eller tørrede abrikoser i tern, friske/frosne blåbær, lidt kandiseret ingefær)

Bland de tørre ingredienser i en stor skål. Tilsæt smør og masser det ind i melet (der må gerne være små stykker smør tilbage).

Pisk fløden og kærnemælk sammen og hæld det over i den store skål, bland det hele sammen med fingrene. Tilsæt kirsebær og chokolade.

Klask dejen i 12 klumper på bagepapir, der skal være mindst 5 cm i mellem, så brug evt to bradepander. Sæt i fryseren! i minimum 30 minutter og maximum 1 uge (sagde bogen – men jeg tænker at de sagtens kan holde noget længere).

Bag ved 170 grader i 25-30 minutter.

del dine tanker :)

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.